COMPRENSIÓ FAMILIAR

La comprensió de la problemàtica del nen/-a, adolescent o adult que ve a consulta per part de l'entorn familiar és molt important per aconseguir els objectius terapèutics. Un cop la família pot  ENTENDRE què li passa al pacient i per què, està preparada per RECOLZAR-LO i AJUDAR-LO en el procés de canvi.

 

És per això que part del NOSTRE TREBALL, sobretot en fases inicials del tractament, va dirigit a ACONSEGUIR aquesta COMPRENSIÓ.

  

Un cop la família coneix i comprèn les dificultats, el nivell d'ANSIETAT DISMINUEIX automàticament i és llavors quan la FAMÍLIA està PREPARADA i oberta a fer petits esforços i CANVIS per ajudar el pacient en el seu procés terapèutic.

 

La llarg de la nostra experiència hem vist com de vegades i amb la intenció de que el pacient "reaccioni" o "canviï", la família adopta unes ESTRATÈGIES INADEQUADES que provoquen l'efecte contrari, generant més ansietat i empitjorant el trastorn. Per contra, un cop la família (pares, germans, avis, parella, etc) és capaç d'entendre què li està passant al pacient, està preparada per adoptar unes ESTRATÈGIES més EFECTIVES i ajudar el pacient a aconseguir els objectius terapèutics.

 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0