INFORMES DIFICULTATS APRENENTATGE

Un cop els pares i mares expliquen una mica quines són les dificultats dels seus fills a l'hora d'aprendre, s'inicia un procés de valoració cognitiva i psicopedagògica.

La valoració ens permetra conéixer si hi ha un trastorn que justifiqui les dificutlats observades o no. 

PROCÉS DE VALORACIÓ

Amb l'ajuda d'entrevistes, observacions clíniques, tests, bateries i d'altres eines diagnòstiques, obtindrem informació relacionada amb les capacitats cognitives de l'infant o adolescent, el seu desenvolupament neuropsicològic, els seus punts forts i febles i el seu estil d'aprenentatge.

Els resultats obtinguts a les sessions de valoració, ens donaran informació sobre la necessitat o no d'una intervenció posterior. 

 

NECESSITAT O NO D'INTERVENCIÓ POSTERIOR

En cas que es decideixi intervenir, es dissenyarà un programa individualitzat amb l'objectiu de millorar les funcions cognitives afectaces  (funciones executives, memòria, atenció, llenguatge, ertc..) i també la funcionalitat (relacionada amb l'aprenentatge i les relacions socials).

En la intervenció es tindran molt en compte els dos àmbits en els que es troba immers l'infant o l'adolescent: la família i l'escola. 

Per millorar l'atenció i la eficàcia del tractament, ens coordinarem amb altres professionals que puguin estar treballant o intervenint amb el nen (mestres d'educació especial, tutors, neuropediatres, etc.)