ADDICCIONS I CERVELL

 

En aquest vídeo de la UNIVERSITAT DE NAVARRA podeu veure el procés que segueix el CEVELL des de que entra en contacte amb una substància o comportament fins que es fa addicte a la substància (nicotina, opiacis, cànnabis...) o comportament (addicions a internet, compres, mòbils, joc...).

 

Tenint en compte que la majoria de conductes addictives tenen el seu orígen a l'adolescència, treballar a la infància aspectes com la capacitat d'autocontrolar-se pot ser una eina de prevenció d'aquest tipus de trastorns.

 

Un cop l'ADDICIÓ està INSTAURADA i la persona vol iniciar un tractament, la nostra feina inicial com psicòlegs consisteix en treballar l’AMBIVALÈNCIA del pacient vers el CANVI i aconseguir que estigui MOTIVAT per canviar i deixar de banda la substància o conducta addictiva.

 

El RECOLZAMENT FAMILIAR i SOCIAL és molt important per aconseguir l'èxit terapèutic i precisament per això, aquest vídeo pot ajudar a comprendre per què abandonar l’addicció no és tan fàcil com sembla.

 

 

Al nostre centre tractem ADDICCIONS COMPORTAMENTALS com ara:

           

                            JOC PATOLÒGIC

 

                       COMPRA COMPULSIVA

 

                      ADDICCIÓ AL TELÈFON

 

                    ADDICCIÓ A VIDEOJOCS

 

                     ADDICCIÓ A INTERNET

 

                     ADDICCIÓ AL TREBALL

 

                      ADDICIÓ A L'EXERCICI

         

 

 

Si presentes un COMPORTAMENT ADDICTIU probablement la major part del dia el teu CAP està OCUPAT amb pensaments relacionats amb la conducta addictiva, la RELACIÓ amb les persones del teu ENTORN és cada cop més TENSA, penses que NO T'ENTENEN i que no tenen raó, estàs IRRITABLE i  de vegades TRIST, i tot i que en algun moment pensis que la  realització de la conducta comporta CONSEQüÈNCIES NEGATIVES per a tu i el teu entorn, ets INCAPAÇ de CONTROLAR-LA.       

 

Si et sents identificat amb el que acabes de llegir no dubtis en venir a veure'ns!!